Rijk en op zoek naar relatie

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Het loopt geen storm op mijn profiel op meerdere datingsites en ik vraag me af hoe ik mijn kansen kan vergroten. Ik heb een leidinggevende baan in het bedrijfsleven en ook een behoorlijk vermogen geërfd. Ben  alweer een  jaar single. Wat vind jij van het idee te vermelden dat ik vermogend ben en iemand zou kunnen onderhouden. Misschien moet ik gewoon trots zijn op wat ik bereikt heb en financieel te bieden heb. Ik ben nogal direct (bot, volgens sommigen) in mijn optreden en kan intimiderend overkomen, terwijl ik het aardig bedoel. Mijn welstand zou een positief effect kunnen hebben op potentiële partners, waardoor ze mijn kwaliteiten kunnen leren kennen. Ik wil geen bitch zijn?

Beste Sugarmommy: Gevleid dat ik ook gelezen word door succesvolle, rijke erfgenamen! Jij direct, ik ook als ik zeg dat het geen goed idee is om mensen te betalen voor hun liefde.

Dat je eenzaam bent en het moeilijk hebt met het ontbreken van romantische liefde in je leven is te begrijpen. Maar je doet alsof je in een wedstrijd bent (‘kansen vergroten’) waar een relatie de beloning is. Liefdespartners zijn geen prijs en daten is geen spelletje monopolie. Het gaat om mensen die graag bij elkaar willen zijn.

Ik ontken niet dat financiële welstand heel aantrekkelijk is voor veel mensen en openlijk of meer bedekt opgeteld wordt bij de plussen en minnen. Maar klopt het dat ik tussen de regels lees dat je je zelfvertrouwen kwijt bent, dat iemand jou wil om wie je bent en hebt geconcludeerd dat je ‘iets’ (geld!) aan moet bieden. Dat iemand alleen bij je wil zijn zolang hij/zij afhankelijk van je is.

Je bent echt niet de enige die dagdroomt over een geliefde die je beter laat voelen over jezelf en nogmaals geld is een belangrijke speler in een relatie, maar er zijn gezondere dynamieken (ook ongezondere die sowieso leuker zijn). Pas als je niet langer weg wilt kijken en dit beest dat eigenwaarde heet in de bek wilt zien zullen je ‘ first dates’ anders verlopen. Bot gezegd: zet jezelf niet in de bonus, pak de uitdaging op en heel jezelf. Aardig bedoeld he, dit.