Zit er toekomst in deze man?

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik heb je al eerder geschreven maar tot nu toe geen reactie gehad. Wil niet langer wachten, zeg eens wat! Onlangs een man leren kennen die drie keer samengewoond heeft.  Daarnaast nogal wat korte relaties achter de rug, waarvan de laatste 8 maanden heeft geduurd en net is beëindigd. Geen kinderen. Ik ben één keer bij hem thuis geweest en het was er een troep, grote hond languit op de bank en viezig. Wat van zeggen? Zit er toekomst in een relatie met deze man? Wills?

Beste Tegenvaller: Ik heb je mails gelezen en niet geantwoord omdat ik er niet zoveel over te zeggen had en nog steeds niet. Je krijgt nu alleen antwoord als je belooft dat dit de laatste keer is dat je me hierover  mailt.

Misschien is hij aan de plakkerige zooi gewend geraakt. Zeg hem: opruimen en schoonmaken anders kom je niet meer. Als hij luistert is dat hoopvol en zo niet is het aan jou of je tekent voor geruzie over schoonmaken of zelf doen.

Wherever you go, there you are. Een toekomst samen? Ja, als je de toekomst als iets tijdelijks ziet. Je hebt mijn I Tjing muntjes of Tarotkaarten niet nodig. Het is duidelijk dat je jouw keuze voor deze man wilt rationaliseren en op zoek bent naar een waarom. Doe wat je wilt maar baseer je verwachtingen op de realiteit en niet op wat je o, zo graag zou willen. Je kunt iemand aardig vinden, van iemand houden en toch dealbreakers tegenkomen die het onmogelijk maken samen gelukkig te worden.

Anderzijds, soms overwint de liefde tegenstellingen; Landrot en JanPietJoris en Corneel, die willen varen, die willen varen, agenten en dieven, Pietje Precies en Pietje Smeerpoets, sprinkhanen en egels kunnen uitstekend samengaan, zelfs stabiele langdurige relaties hebben. Als ze weten waar ze voor kiezen. Kijk eens goed om je heen: mensen veranderen heel langzaam. Als ze al veranderen. Reken er niet op dat ze dat voor jou zullen doen.

Je hebt lang gewacht en krijgt wat ongevraagd advies erbij. Mocht je denken “De Ene Hele Speciale Die Hem Altijd Blijft Boeien”, te worden, daag jezelf op een productievere manier uit. Klimaatprobleem?

Laatste keer he, dit.

www.beter-samen.nl. Relatietherapie Amsterdam. Bergen, Texel.