Mijn ex gaat trouwen

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Van mijn (volwassen) kinderen hoorde ik dat mijn ex eind september met zijn nieuwe vriendin gaat trouwen. Ikzelf heb al jaren heel af en toe contact met hem voornamelijk over onze kinderen. Ik voel niets meer voor hem en ik ben allang over de breuk heen. Dacht ik. Want sinds ik het nieuws gehoord heb, loop ik met een steen in mijn maag rond. Het ergert me enorm dat ik het me blijkbaar toch aantrek. Ik zie ertegenop het hele feest via de berichten van mijn kinderen en wederzijdse vrienden op de sociale media te zien. Wat is dit? Het gevoel dat ik ‘de verliezer’ ben? Verdamme, hoe sneu kun je zijn. Weet jij hoe ik deze periode goed doorkom?

Beste Ex:  ‘De verliezer’? Ga gauw heen! Soms zijn veranderingen gewoon moeilijk. Zelfs als jij slechts getuige bent – en dan nog op grote afstand – van veranderingen in zijn leven, voor wat die waard zijn. ‘Jaloezie is de lol die JIJ denkt dat ZIJ hebben’, weet je nog wel?

Blijf gewoon een tijdje weg van de sociale media. Geen zelfkwelling alsjeblieft. Ga iets doen waar je je goed bij voelt, verwen jezelf. Over een paar weken is alles weer bij het oude. Heus.