Wat is er mis met mij?

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik ben fan van je column; je geeft goed advies en eigenlijk vermoed ik al te weten wat je over mijn ‘probleem’ gaat zeggen, maar hier is ‘t. Mijn laatste langdurige relatie is anderhalf jaar geleden geëindigd. Hij had daarna al vrij snel een ander wat ik – tot mijn verbazing – heb overleefd. Ik heb ook geprobeerd een nieuwe liefde te vinden, maar dat is niet makkelijk. Mijn laatste date heeft al vijf dagen niets meer van zich laten horen, wat ik als een slecht teken zie. Mijn vraag is: hoe raak ik het gevoel kwijt dat er iets mis is met mij en dat ik altijd alleen zal blijven? Belangrijk voor jou om te weten is dat ik 37 ben en mijn leven verder goed op de rails heb, maar mijn gevoel van eigenwaarde, ego en zelfbeeld is op dit moment niet goed, ook al heb ik veel ondernomen op het gebied van persoonlijke groei sinds de laatste grote teleurstelling.

Beste Goedgenoeg: Als er al iets mis is met jou, is dat misschien dat ook jij gelooft dat de ware, echte liefde slechts gevonden wordt tussen je – hoe praktisch! – 18e en 35e (met soms een uitschietertje naar omlaag of omhoog) tussen twee ongebonden mensen die samen het ideale paar vormen om zich voort te planten. Echt, de hardnekkigheid van dat sprookje is verbijsterend.

In het echte leven blijkt dat liefde of passie voor een geliefde, een hobby of een carrière ons te allen tijde kan overkomen, of niet, en de kunst is zowel voor als na deze ontdekkingen te genieten van wat we hebben, en trachten met een zekere elegantie te leven.

En zo bekeken doe je ‘t heel goed.Als oud-familierechtadvocaat, mediator, systeemtherapeut en partner- en relatietherapeut helpt Wills Langedijk mensen knopen uit elkaar te halen en zich weer te verbinden. Interesse in een gesprek over jouw relatie? Kijk dan hier en neem contact op.