Friend with benefits?

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Drie maanden geleden heb ik na jaren alleen te zijn geweest een heel leuke man leren kennen waardoor ik nu met mijn hoofd in de wolken loop. We brengen veel tijd met elkaar door en lopen hand in hand over straat. Ik ga ervan uit dat ik de enige ben op dit moment maar we hebben nog niet uitgesproken dat het ‘aan’ is tussen ons. Ik wil heel graag een exclusieve relatie met hem en niet een ‘friend with benefits’ zijn.
Het lijkt me het beste om te wachten tot hij erover begint want dan weet ik tenminste zeker dat hij het ook wil en niet denkt dat ik probeer hem ergens in te lokken. Hij heeft nog niet zo lang geleden (9 maanden) een lange relatie beëindigd en ergens ben ik bang dat hij me zal afwijzen als ik aandring en daar moet ik niet aan denken. Wat kan ik doen?

Beste voorzichtige: Hè? Waarom ben jíj niet bang dat hij jóu ergens in lokt? Is wat jij wilt dan van geen belang? En zou het niet ook kunnen zijn dat hij op jou wacht om dit uit te spreken, zodat hij zeker weet dat jij ook een relatie wilt? Menslief toch. Je hebt maar één leven. Vraag. Om. Wat. Je. Wilt. Als het antwoord je tegenvalt, haal diep adem en zeg tegen jezelf: helaas, maar ik heb het geprobeerd en loop dán pas weg. Neerstorten uit de wolken doet pijn, dus huil, drink, eet chocola en ga verder met je leven.
Laat één ding voorop staan: wat je ook doet, van wie je ook houdt, wat je ook wilt zijn in je leven, wees in dat alles jezelf en laat anderen dit niet voor jou bepalen. Tuurlijk, neem de tijd om dit rustig uit te zoeken maar dan niet vervolgens stilletjes gaan zitten wachten in de hoop dat anderen ruiken wat je wilt en of ze dat iets interesseert. Ga ervoor, wacht niet af of je wat gegeven wordt.
Graag gedaan.

www.beter-samen.nl