Vreemdgaan

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Mijn vriendin is vreemdgegaan en dat doet zo’n pijn. Ik krijg dat beeld van haar met hem maar niet uit mijn hoofd. Waarom met hem? Ik slaap nauwelijks en krijg amper wat door m’n keel, twijfel aan mezelf en voel me alsof ik verzuip. Hoe kan het dat ik niets heb gemerkt als goedgelovige simpele ziel? Voel me verraden door haar en kan haar nauwelijks verdragen. Ik wil mijn oude leven terug en tegelijkertijd wil ik nu ook zelf de kans krijgen een affaire te hebben. Ik begrijp mezelf niet meer maar ik mis de tijd dat ik dacht ze net zoveel van mij hield als ik van haar wat dus niet waar is. Ik zit vast. Alsjeblieft help.

Beste Bedrogene: Pijnlijk dit. Ik hoop zo dat je iemand (goede therapeute?) vindt om dit mee te delen. Vreemdgaan is zoals je beschrijft een stomp in je maag, een bom onder jullie relatie, iets wat je nooit had bedacht en tegelijkertijd gecompliceerder. ‘Death by a thousand cuts’ , omdat het een cocktail is van verraad, vernedering, afwijzing en in de steek gelaten worden; alles waar de liefde beloofde ons tegen te beschermen.

Mensen gaan vreemd om allerlei redenen. In theorie zou ze nog net zoveel van jou kunnen houden als jij van haar en gaat deze escapade over – niet om haar te verdedigen- maar er kan een deel ‘zelfvernietiging’ in vreemdgaan zitten waar vaak aan voorbijgegaan wordt in de eerste fase na de verwoestende ontdekking.

Zoek alsjeblieft hulp bij het uitzoeken van de wanorde en de chaos. Je zit nu niet vast, en nooit niet. Je hebt keuzes. Al dan niet tijdelijk bij haar weggaan bijvoorbeeld en pas een beslissing nemen wanneer je weer helder kunt denken over hoe je/jullie verder gaan. Zoek in deze eerste fase ‘eerste hulp bij je gebroken hart’; kalmte, duidelijkheid en structuur.
Je bent welkom.
www.beter-samen.nl Amsterdam, Heiloo, Texel.advertentie