Genies en geproest

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Mijn man irriteert zich aan alles van mij. Door de zachte winter en het vroege voorjaar heb ik dit jaar bovendien nu al last van hooikoorts. ’s Ochtends word ik niezend wakker. Vaak wordt mijn man daar ook wakker van en dat irriteert hem mateloos. Een tijdje geleden viel hij woedend uit waarom ik er niks tegen deed. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb anti-histamine pillen gekregen, maar die kunnen niet voorkomen dat ik ’s ochtends toch nies voordat ik mijn medicijnen heb genomen. Dan ligt hij weer te vloeken. Laatst werd ik daar zo kwaad om dat ik geschreeuwd heb dat hij niet bij me hoeft te blijven als hij hier al niet tegen kan. Ik ben aan het eind van mijn latijn en durf me nauwelijks nog te bewegen in mijn eigen huis, omdat ik bang ben dat hij weer explodeert. Samen met hem aan tafel zitten eten is een beproeving, want stel dat ik smak of hik. Ik heb het wel met hem over therapie gehad, maar zijn reactie daarop laat zich raden. Wat kan ik nog doen?

Beste Wanhopige: Scheiden? Jullie klinken allebei diep ongelukkig. Hij zelfs op een gewelddadige manier. Hij wil niet in therapie en houdt jou in gijzeling. Wegwezen, meid.

Samen (of alleen) praten met Wills in Amsterdam of Alkmaar? www.beter-samen.nl