Verrassing en Valentijnsdag

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Mag ik je wat vragen over Valentijnsdag? Mijn vriendin wil zo graag dat ik iets onverwachts en creatiefs voor haar bedenk. Maar ik ben voor geen meter creatief of origineel. Gelukkig vond ik op internet wel iets kant en klaars wat ze zeker mooi zal vinden, met een prachtige tekst erbij. Wat zal ik doen: net doen of ik het zelf bedacht en gemaakt heb? Of open kaart spelen en hopen dat ze mijn eerlijkheid en de tijd en moeite die ik eraan besteed heb zal waarderen?

Beste Valentijn: Je bent er vroeg bij dit jaar. Meestal komen vragen over Valentijnsdag de dag erna. “Hoe kan het dat we geen seks hadden na mijn bloemen, een romantisch Valentijnsdiner met veel rode wijn en chocoladetaart? Houdt mijn partner nog wel van me?”. Draai het eens om, stel ik dan voor. Hoe zou het zijn de volgende keer vóór het diner seks te hebben (krijg je trek van) om teleurstelling daarna te voorkomen? Denk Ockhams scheermes (google help!) of Keep It Simple, Stupid (KISS). Ze houdt heus wel van je en hij ook van jou maar was na het diner gewoon vol en moe. En dronken.

Terug naar jóuw vraag, die een stuk simpeler is. Ze zal het cadeau mooi vinden, ook als ze de waarheid kent en ze zal niet willen dat er tegen haar gelogen wordt. Creativiteit en originaliteit zijn zooo overrated op Valentijnsdag. Torenhoge verwachtingen zorgen voor een knoop in je maag en over de top cadeaus. Ga niet, never, nooit er ieder jaar een schepje bovenop doen. Je komt in een foute wedstrijd terecht waar je uiteindelijk aan failliet gaat. Zoek liever iets wat altijd goed is: de bloemen waar ze van houdt of de allerlekkerste chocola. Doe dan ieder jaar hetzelfde. Het is een ritueel waarbij spektakel niet nodig is, geen huwelijksaanzoek!

Volgens relatietherapeute Esther Perel is er niets sexyers dan je partner te zien door de ogen van iemand anders. Ga dus zelf ook naar de kapper, steek je strak in het pak en neem haar nu het weer kan mee naar het theater, concert, dansen. Anderen bewonderend zien kijken naar je partner wakkert het eigen verlangen aan en het besef hoeveel mazzel je hebt. Ik wens jullie heel veel plezier!
(O ja, voor aardige 65+ heren onder mijn lezers: Tulpen zijn mijn lievelingsbloemen).

www.beter-samen.nl Nu ook een ‘Zilveren 50+ Relatie-Tweedaagse’ op Texel.