Sexting. Een affaire maar dan anders.

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills:  Een half jaar geleden ben ik erachter gekomen dat mijn man een sexting affaire had. Het was me opgevallen dat hij opeens zijn telefoon overal mee naar toe nam, betrapt reageerde als ik hem berichtjes zag lezen en ’s avonds  veel ommetjes ging maken. Uiteindelijk heb ik berichtjes op zijn telefoon gelezen en was vooral verbaasd dat hij tot zoiets in staat was.
Later werd ik er misselijk van want zijn sexting partner communiceerde alleen in geile complimentjes en had zogenaamd altijd zin in seks. We zijn in therapie gegaan en dat heeft ons emotioneel en gelukkig ook seksueel weer samengebracht.
Dat sterkt mijn hoop dat het op den duur weer hetzelfde wordt tussen ons, maar tegelijkertijd vraag ik me af of ik mezelf voor de gek aan het houden ben.

Beste Misselijk: Jullie huwelijk is niet voorbij, maar jullie liefde zal nooit meer hetzelfde zijn. Je heb nieuwe kanten van je man gezien en dat verandert je gevoel voor hem, wat logisch is. Maar het is niet logisch om zijn affaire als het eindpunt van jullie huwelijk te zien. Je hebt dingen over hem geleerd die je liever niet had willen weten; dat hij in staat is dingen voor jou te verbergen en verliefd te worden op iets imaginairs. Je hebt ook geleerd dat hij onhandig is in het verbergen van geheimen en dat hij, nu hij betrapt is, jullie huwelijk wil redden. Ook dat telt.

De affaire heeft jullie huwelijk opengebroken en zal jullie liefde veranderen net zoals jouw reactie hierop zijn liefde voor jou zal beïnvloeden. Je houdt jezelf niet voor de gek als je openingen ziet in deze ontwikkelingen en – ongeacht je pijn- blijft koersen op een liefdevol huwelijk met deze man wiens o zo kwetsbare kanten je nu van heel dichtbij hebt gezien. Wees vooral maar heel eerlijk tegen jezelf en tegen hem als je de huidige chaos in jullie relatie onder de loep neemt en met hem bespreekt hoe ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ er voor jullie uit zou kunnen zien.

Ons fragile levenspad gaat niet altijd over tulpen (wat een prachtige docu 7 juni op 2DOC) en zit vol hobbels, verrassingen en teleurstellingen waar je feitelijk maar weinig controle over hebt. Dat wist je al, dat was altijd al zo, maar je bent je er nu beter bewust van. Vertrouw op jezelf, je hebt al zoveel ups en downs, sleur en rollercoasters doorstaan en hebt vast en zeker vaker het beste uit een slechte situatie weten te halen. Je bent tenslotte Elizabeth Taylor in ‘Who’s afraid of Virginia Woolf niet.
www.beter-samen.nl  Voor een doorlopende voorstelling.