Mountainbiker en Mae West

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik ben alleen, sinds kort met pensioen en mountainbike vrijwel dagelijks in de duinen van Schoorl. Soms zie ik een vrouw met haar hond lopen en laatst, toen ik moest remmen voor de hond, kwamen we met elkaar in gesprek.

Wat een aantrekkelijke vrouw, wat een leuke ontmoeting. Toeval of niet, kort daarna weer en toen ben ik afgestapt om hallo te zeggen. Ze was vriendelijk (ik ook) maar toch ging het gesprek onhandiger dan de eerste, spontane ontmoeting. Ze vertelde dat ze vanwege corona thuis werkt en vaker de hond uit kan laten. Ik zou haar beter willen leren kennen, maar ik ben nooit zo’n Don Juan geweest en wil haar niet afschrikken of mezelf belachelijk maken en nu?

Beste Biker: Loskomen doe je door uit te reiken. Zeg de volgende keer dat je haar en haar hond gemist hebt tijdens je fietstochten. Haar antwoord zal veelzeggend zijn, maar vraag bij twijfel: “Ga je ook die kant op? Zal ik een stukje met je meelopen?” Out of the blue contact leggen is net tennissen: over en weer een balletje slaan. Onderschat niet de ontwapende kracht van hardop denken: “Zijn wij aan het flirten? Ik ben er niet zo goed in de signalen te herkennen.” Dat geeft haar de opening om, zo aardig mogelijk, aan te geven dat het voor haar iets anders betekent of dat jullie op één lijn zitten.

Ik kan niet voor alle vrouwen spreken. Niet eens voor een paar, maar mijn ervaring is dat als je in deze prille fase van de verovering ruimte geeft, de ander instinctief naar voren beweegt. Of niet.
En daarna? Liefde op het eerste gezicht is fantastisch en zeldzaam. Voor alle andere gevallen: neem de tijd elkaar te leren kennen. Wees niet al te seksgericht en begin met fysieke nabijheid, oogcontact, haar arm aanraken, om je belangstelling over te brengen. Ik heb ooit gelezen dat bij (online) dating de grootste angst voor mannen is dat de vrouw dikker of ouder is dan op de foto. En voor vrouwen dat ze vermoord gaan worden.

Als het wederzijds is zal ze dat laten merken, laat dat maar aan haar over. “I never said it would be easy, I only said it would be worth it”, zei Mae West. Succes. Veel plezier.

www.beter-samen.nl Nu ook 50+ relatie tweedaagse op Texel!