Minnaar vraagt advies

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik heb een probleem dat vast veel voorkomt maar ik vind het ingewikkeld. Ik ben verliefd op een vrouw die al 23 jaar een relatie heeft met haar partner. Ze is ook verliefd op mij. Vorig jaar heb ik een punt gezet achter mijn eigen slechte huwelijk en ben ik gescheiden, om met haar, mijn nieuwe liefde, verder te kunnen gaan.

Het lastige is dat zij nog steeds niet kan kiezen tussen haar partner en haar comfortabele en voorspelbare leventje of mijn en haar liefde een kans te geven op ware en langdurige liefde. Ik begrijp haar verlangen naar onze liefde en tegelijkertijd haar aarzeling bij het nemen van deze enorme stap. Maar ik wil niet veel langer alleen haar minnaar zijn en zij is sowieso niet het type om vreemd te gaan. Kun jij haar helpen te kiezen?

Beste minnaar: Je hebt een veel voorkomend probleem en daar is niets ingewikkelds aan (“Een mummie is ingewikkeld”, zeiden mijn kinderen altijd). Sorry, als dit je gevoel van avontuur teniet doet. Bijna iedere langdurige relatie is onderhevig aan slijtage, en dan ligt het voor de hand om voor iemand anders te vallen. Het is niet uitzonderlijk te dromen over hoeveel beter de nieuwe relatie zou zijn in vergelijking met de sleetse. Maar denk je dan verder, dan is het niet moeilijk voor te stellen hoe deze nieuwe relatie weer net zo sleets wordt als de oude – of nog sleetser.

Afgezien van deze (gezonde) sceptische blik, is het ook nog eens heel, heel moeilijk om met iemand te breken die je al zo lang kent en waar je misschien ook nog van houdt. De relatie van je nieuwe liefde mag dan wel sleets zijn, er zijn vast en zeker ook aspecten die goed of vertrouwd zijn, dingen die ze gaat missen of die het vuurtje weer doen oplaaien, want ze aarzelt niet voor niets.

Mijn advies aan haar is tegen jou te zeggen weg te gaan totdat ze weet wat ze wil, zodat ze tot een besluit kan komen. Dat ze eens goed kan nadenken en wellicht met haar huidige partner door middel van relatietherapie uit kan zoeken waar ze elkaar kwijt geraakt zijn. Als het beëindigen van haar relatie met haar jarenlange partner niet goed voor háár is, dan is dat ook niet goed voor jou, en als ze erachter komt dat het wel de beste optie is, weet ze je vast en zeker te vinden.

Heb je ook een minnaar of minnares en wil je uitzoeken met wie je verder wilt? www.beter-samen.nl