Ik geef mijn ex teveel ruimte

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik ben alweer ruim een jaar single, nadat mijn vriendin het onverwacht uitmaakte. Twee maanden geleden heb ik een vrouw ontmoet met wie het klikt en sindsdien hebben we het leuk samen. Maar ik kan mijn ex niet vergeten en geef haar teveel ruimte.
We mailen en bellen elkaar nog steeds (of eigenlijk doe ik dat), omdat, als ik eerlijk ben, ik het niet kan accepteren en ook niet geloof dat onze relatie voorbij is, want ik hou nog steeds van haar. Als ik een paar dagen geen contact met haar heb, stuur ik weer een appje. Enerzijds hoop ik mijn ex terug te winnen maar ondertussen wil ik ook met deze nieuwe vrouw blijven omgaan. Waarom kan ik niet loslaten?

Beste Ik-geef-mijn-ex-teveel ruimte: De behoefte een verbroken relatie te willen resetten is universeel. Ooit was het goed dus waarom niet nog een keer? Met communicatievaardigheden, begrip en een paar sessies bij een relatietherapeute of een reisje naar een warm eiland met massagetafels moet het toch weer goed kunnen komen.

Vaak zijn er redenen – achteraf bij voorbaat al te voorzien – waarom de relatie voorbij is en die niet kunnen worden verholpen door een vakantie in een 4-sterren hotel of een tijdmachine. Niet kunnen accepteren dat de liefde over is maakt falen persoonlijk, langdurig en een zelfkwelling. Niet doen. Ga voor de liefde, weet wanneer het voorbij is en laat los. Kijk goed naar jezelf en doe het de volgende keer anders.

Ik hoop wél dat je nagedacht hebt over wat je deze nieuwe vrouw aandoet, die zichzelf openstelt voor iemand die van iemand anders houdt, anders gezegd: denk je net zoveel aan háár gevoelens als aan je eigen hachie? En heb je haar verteld dat je appt, mailt en belt met je ex? En heb je haar niet op de mouw gespeld dat het allemaal platonisch is en dat je niet meer terug wilt naar je ex, zonder erbij te zeggen dat dat komt omdat zij (ex) dat niet wil? Huh?
Put on your big boy pants, twijfelaar, haal diep adem en ontspan. De enige manier om over je ex heen te komen en in alle oprechtheid een andere relatie te beginnen is haar loslaten en single te blijven totdat je zelf gereset bent. Press enter nu.

www.beter-samen.nl Nu ook bij Hart&Ziel, Sluijsweijdt 9, Heiloo tel 0624559330