Gras.Buren.Groen

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien. 2. Meer eigen ruimte thuis, eigen slaapkamer en af en toe samen slapen. 3. Ieder apart reizen, alleen en met de kinderen. Ik kan mijn werk plannen en reis graag. Mijn vriend wil met zijn boot weg en is voor zijn werk gebonden aan de regio. Onze kinderen zijn er aan gewend dat het bij ons met twee vaders anders is dan bij de meeste andere ouders en ik wil zeker niet uit elkaar gaan. Ik twijfel of veranderingen goed  zijn voor onze (kleine) kinderen en of ik mijn vriend hiermee kwijt ga raken. Mag ik doordromen of beter niets overhoop halen?

Beste Eigenleven: Wil niet iedereen dat behalve degene die een eigen leven  hebben? Gras, groen, buren. Hoe dit ook afloopt, het er niet over hebben is de eerste stap op weg naar uit elkaar groeien. Het lijkt tegenstrijdig; door te zwijgen denk je dat je niet moeilijk doet maar als de huidige situatie je benauwt en emotioneel uitput gaat het wringen en ga je een andere manier vinden om ‘eruit’ te komen door afstandelijk te worden, te kibbelen of uit elkaar te gaan.

Kies ervoor uit liefde voor je Niks Mis Mee Vriend jullie relatie zo in te richten dat jullie er allebei beter van worden én jullie kinderen leren dat je samen kunt leven zonder je op te offeren of in te houden. Wees je ervan bewust dat Corona bepaalde gevoelens (claustrofobie?) heeft uitvergroot en stel eerst een minder vergaande oplossing  voor. Je lijstje met wensen is al klaar, kies. No 3? Zie het als een gezonde uiting van een verschil  tussen jullie. Peil de gedachten van je vriend.

Aparte vakanties komen in de beste gezinnen voor. Als jij jouw bijdrage in het huishouden kan blijven doen op een andere manier [het niet allemaal bij hem dumpt) kun je ervaren hoeveel eigenleven je nodig hebt om gelukkig te zijn. En of hij ermee om kan gaan (idealiter beter van wordt) en of dit al genoeg is om een gelukkiger gezin te zijn. Vertrouw, praat, probeer, doe meer of minder zoals  nodig. Veel geluk.