De enige dissonant is dat hij 16 jaar jonger is

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik ben een vrouw van 53, fit en gezond, jong van geest en uiterlijk en hoor geregeld dat ik aantrekkelijk ben. Zes maanden geleden heb ik een aantrekkelijk, interessante man ontmoet waarmee het wederzijds klikte en ik word met de dag verliefder. De enige dissonant is dat hij 16 jaar jonger is dan ik. Mijn vrienden zijn behoorlijk sceptisch, hij zou mijn zoon kunnen zijn en ze verwachten unaniem dat het geen stand zal houden. Dat zal ook wel niet: hij heeft me verteld dat hij uiteindelijk een leven wil met vrouw en kinderen. Ik begrijp zijn toekomstwensen, maar ik wil heel graag zo lang mogelijk genieten van wat we nu hebben. Vind jij het raar of onverstandig dat een vrouw van mijn leeftijd zich zo gedraagt?

 Beste Mrs. Robinson: Nee hoor, da’s flauw, je bent geen Mrs. Robinson (uit de film The Graduate, 1967). Die begon op middelbare leeftijd een affaire met een 21-jarige jongeman, nadat ze hem vakkundig verleid had. Jouw vriend is een dertiger die  in staat geacht wordt een gezonde, niet-afhankelijke relatie aan te gaan. Hetzelfde geldt voor een vrouw van 53. ‘Et alors?’ zijn de legendarische woorden van Mitterrand toen hem gevraagd werd naar zijn maîtresse die 27 jaar jonger was. Je jongere vriend is eerlijk over zijn lange termijn wensen en daarmee is het tijdelijke karakter van jullie relatie duidelijk. Het is aan jou, niet aan je vrienden, om te bepalen hoe je ermee omgaat met deze einddatum. Over films gesproken: op dit moment draait de sympathieke film Good Luck to You, Leo Grande, die als boodschap heeft dat we eindelijk eens af moeten van de schaamte over lichamelijke behoeftes en het ouder wordende vrouwelijke lichaam. In deze film vinden Nancy (55, lerares) en Leo (29, sekswerker), ondanks dat ze uit twee verschillende werelden komen, elkaar en vieren hun verschillen in een zoektocht naar wensen, behoeftes en compassie. Hun – tijdelijke – relatie wordt realistisch,  geloofwaardig en verfrissend weergegeven. Actrice Emma Thompson zet een indrukwekkende Nancy neer, die vrede sluit met haar lichaam. Ik zou zeggen: trakteer je sceptische vrienden op een middagje bioscoop zodat ze kunnen zien wat ze missen. And good luck to you.

www.beter-samen.nl Relatietherapie Amsterdam, Heiloo, Texel.

https://flessenpostuitbergen.nl/beste-wills-de-enige-dissonant-is-dat-hij-16-jaar-jonger-is-dan-ik/