De een wil een ander, maar de ander wil die ene niet.

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Mijn vriend heeft het vorige week uitgemaakt omdat hij een andere baan heeft gekregen in een het oosten van het land, waar hij naartoe gaat verhuizen. Ik heb dit niet zien aankomen en ik ben er kapot van. Ik houd heel veel van hem. Hij zei dat we misschien over een paar jaar wel een relatie zouden kunnen hebben, maar hij ziet een lange afstand relatie met mij nu niet zitten. Bestaat er echt zoiets als elkaar in de verkeerde fase van je leven leren kennen of is dit gewoon een excuus van hem om mij te dumpen? Moet ik hem loslaten of de mogelijkheid openhouden dat we in de toekomst toch weer bij elkaar komen?

Beste Achterblijfster: Confucius heeft dit niet gezegd maar dat had hij wel kunnen doen: als iemand je laat zien wie hij is, geloof hem de eerste keer. Ook al heb je nog zoveel pijn en verdriet nu, kijk naar wat er nú is. De man waar zo je zoveel van houdt, houdt niet van jou op de manier die je nodig hebt en verdient. Dat heeft hij ook gezegd. Geloof hem. Om je vraag te beantwoorden: Ja, wrong time, wrong place bestaat. Eerlijk gezegd is het een wonder als twee mensen elkaar vinden, verliefd worden en vervolgens samen een leven doorbrengen. Ga maar eens na. Hoeveel verhalen kennen we niet in de trant van ‘de ene wil een ander, maar die ander wil die ene niet’ (Als je dit liedje van Ramses Shaffy nog niet kent, beluister het op YouTube). Als je elkaar tegenkomt en verliefd wordt, is dat nog maar het (gemakkelijke) begin. Een relatie voor het leven opbouwen is andere koek. Je hebt samen veel obstakels te overwinnen en, belangrijk: je moet allebei willen en kunnen.

Dat lijkt niet geval met jou en je je vriend. Loop niet achter hem aan of laat hem nog langer in je hart wonen. Accepteer de verdrietige waarheid dat deze relatie niet voorbestemd is. Sta op en ga verder met je leven en kijk goed om je heen. Houd je ogen open want een nieuwe liefde zou zomaar je pad kunnen kruisen en dan moet je t wel kunnen zien.

Samen met Wills praten op drie meter afstand of videobellen in Amsterdam of Broek op Langedijk www.beter-samen.nl