Borstvergroting opbiechten?

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: anderhalf jaar geleden heb ik een borstvergroting gehad van cup A naar B. Mijn nieuwe vriend-  we zijn heel verliefd-  is wars van nep. Hij is heel puur, aards en naturel. Voor hem geen tattoos, geverfd haar of cosmetische ingrepen. Hij vindt mijn stevige borsten mooi en zegt dat ik geluk gehad heb. Had ik het hem maar meteen verteld hoe het zit. Nu vrees ik dat hij me niet alleen kwalijk neemt dat ik het niet verteld heb, maar ook minder aantrekkelijk. Dit kan het einde zijn. Toch opbiechten, Wills?

Beste Cup B: een relatie is geen getuigenverhoor en feitelijk zijn ook gezonde en langdurige relaties vanaf het begin gebaseerd op leugens als je de eerste paar maanden je van je beste (geïdealiseerde?) laat kant zien. Daarom kunnen relaties ons betere mensen maken omdat we wat kunnen doen met onze  misleidende bedrieglijke presentatie van onszelf die we denken nodig te hebben om gewild te zijn.

Maar. Je wist dat er een maar ging komen. Kwestie van gezond verstand wat je wel en niet verteld en daar beginnen de problemen. Sapristi, als ik iets geleerd heb van mijn schrijverij is dat dit vaak ver te zoeken is.  Je hebt hele goede redenen om hem te vertellen dat je ‘je geluk’ een handje hebt geholpen. Geheimen komen altijd uit. Hem laten geloven dat je iemand bent die je niet bent is een wankele basis om gelukkig te worden. Je kunt jezelf zijn, kwetsbaar, minder op je hoede en groeien als je uit je benauwde comfortzone komt. Iemand die zo puur, aards en naturel is als jij zegt, gaat waarschijnlijk liever om met iemand die openlijk met hem van mening verschilt dan iemand die uit angst haar mond houdt.  

Begrijpelijk dat je het spannend vindt open kaart te spelen. Hij kan je dumpen. Toch is het nóg stressvoller je mond te houden, is angst in dit geval een slechte raadgever en heb je nu meer aan moed en vertrouwen. Jíj  hebt ook een mening over mooie borsten.  Jíj hebt ervoor gekozen. Sta achter je keus of als je er spijt van hebt, neem er afstand van.

Tot zover. Moet rennen. Heb een afspraak bij de botox dokter.

www.beter-samen.nl Relatietherapie Amsterdam, Bergen, Texel.