Is zij de ware?

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik heb een lange, moeizame relatie achter de rug, die nog niet zo lang geleden verbroken is. Onverwacht snel heb ik daarna iemand ontmoet waar ik echt als een blok voor gevallen ben. Maar ik twijfel en vertrouw mijn eigen verliefdheid niet. Hoe weet ik of zij niet gewoon een vlucht is voor de eenzaamheid? Hoe weet ik of zij slechts een opstap is naar de ‘ware’, of dat zij zelf de ‘ware’ is? We doen het rustig aan en zijn heel eerlijk en open naar elkaar.

Beste Wikker en Weger: Verliefdheid maakt altijd alles een tijdje mooier dan het eigenlijk is, maar het is een goede start. Soms blijft het bij een korte relatie waarin je je weer even goed voelt na een lange tijd van misère. Dat is een opstap, rebound, tussenpersoon.

En soms is het het begin van een langdurige relatie: een gelukkige combinatie van alles wat je hebt geleerd en alles wat je anders gaat doen dan in je vorige relatie. Dat is er eentje om te houden. Hoe het voor jou op den duur uitpakt kan alleen de tijd je leren. Geniet van het moment en van je verliefdheid. Je doet het heel goed door het rustig aan te doen en open en eerlijk te zijn.Als oud-familierechtadvocaat, mediator, systeemtherapeut en partner- en relatietherapeut helpt Wills Langedijk mensen knopen uit elkaar te halen en zich weer te verbinden. Interesse in een gesprek over jouw relatie? Kijk dan hier en neem contact op.