Ik wil hem niet kwijt

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Sinds drie maanden heb ik verkering met de leukste man op aardeKort geleden kreeg hij echter een mailtje van zijn ex-vriendin, waarin ze haar excuses aanbood voor hoe het indertijd was gelopen en dat ze graag weer contact met hem wilde. Ze was de liefde van zijn leven toen hij studeerde en daarna. Indertijd heeft ze zijn hart gebroken door regelmatig vreemd te gaan en hij is nog lang depressief geweest nadat het uit was. Ik ben bang dat ze hem terug wil en dat hij deze uitnodiging niet kan weerstaan. Ik weet hoeveel ze voor hem betekend heeft. Wat kan ik doen om hem te weerhouden haar te antwoorden? Ben ik terecht bang? 

Beste Bang- Om- Hem-Te- Verliezen: Dit is zo’n slecht nieuws situatie die ook tegelijkertijd goed nieuws kan zijn. Het slechte nieuws eerst: je angsten zijn gerechtvaardigd en er is weinig wat je kunt doen om het te verhinderen. Zelfs als hij er niet op in gaat, zal ze hem behoorlijk in verwarring brengen.

Het goede nieuws is: als hij terug wil naar haar, ben jij hem op tijd kwijt en niet na 2, 3 of 15 jaar. Wees dus blij dat ze hem nu gemaild heeft. Daarnaast wil jij hem sowieso niet, als hij eigenlijk terug wil naar haar. Herhaal dit zo vaak mogelijk tegen jezelf. ’t Kan niet zo zijn dat jij een relatie hebt met iemand die alleen bij jou is omdat jij hem verbood met z’n ex, of willekeurig welke aantrekkelijke vrouw contact te hebben? Nee toch, het moet iemand zijn die iedereen kan krijgen maar toch voor jou kiest. Bovendien, je kent hem net drie maanden en in tragedies is dat pas de eerste akte, of nog maar de proloog.

Het is duidelijk dat je nieuwe verkering behoorlijk wat ‘unfinished business’ met zich meedraagt. Die ongelukkige liefde van hem is een tijdbom onder jullie prille relatie en dit kan voor hem hét moment zijn om ermee in het reine te komen. Dus wees moedig en zeg hem hoe gek je op hem bent, maar dat je vooral wilt dat hij doet wat hij voelt dat hij moet doen. Dat zal hij trouwens toch wel doen of je het nou wilt of niet want zo gaan die dingen. Maak het vooral ook jóuw idee en jullie zullen er elkaar alleen maar leuker door vinden, en niet te vergeten, jij jezelf ook.

Samen of alleen praten met Wills in Amsterdam of Alkmaar? www.beter-samen.nl