Netflix vreemdgaan

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Mijn vriendin en ik hebben nogal wat series op Netflix die we willen bekijken. Er zijn er een paar die vooral ik echt wil zien. Hoewel zij zegt dat ze er ook benieuwd naar is reageert ze niet enthousiast als ik voorstel samen aan een van deze series te beginnen. Het komt er maar niet van en ondertussen komen er steeds nieuwe bij. Als ik dit aankaart begrijpt ze niet waar ik me druk om maak. Vanaf welk moment kan ik deze series gaan kijken als ze er eens een avond niet is? Mag ik vreemdgaan op Netflix? Ik weet dat het een klein ding is maar ik heb het gevoel dat ik achterloop en dingen mis door op haar te wachten.

Beste Binge-wachter (in spé): ‘Netflix-vreemdgaan’, heerlijk. Ik ben dol op dit soort kwesties en wat mij betreft krijgt Netflix-vreemdgaan een eigen ‘huilen en lachen tegelijk’emoji.

De oplossing is als vanouds ouderwets degelijk. Netflix-vreemdgaan is prima omdat het niet stiekem hoeft en je haar gevoelens kunt sparen. Start de serie, zeg tegen haar dat je begonnen bent en a.) als ze mee wil kijken is dat prima of b.) jij vindt het prima om nog een keer te kijken als zij zover is. Dat is bluffen, klopt, maar met een lage inzet. Óf de serie is zo goed dat nog een keer kijken niet erg is óf zo slecht dat je ermee kunt stoppen en aan een andere uit de wachtlijst kunt beginnen. Het leven is te kort om je tijd te verdoen met slechte t.v. Veel plezier!

P.S. Laat me weten als je iets heel goeds tegenkomt. Ikzelf loop ook al 1,5 jaar achter.

Samen praten met Wills in Amsterdam of Alkmaar www.beter-samen.nl