Gewoon vragen

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik ben 38 en single. Ik zit al een paar jaar op datingsites, maar de meeste kennismakingen die ik via deze sites had, hadden geen vervolg. Nu heb ik eindelijk een man ontmoet die ik heel leuk vind. We gaan nu een paar maanden met elkaar om en ik zou hem willen vragen waar deze relatie heen gaat. Tegelijkertijd ben ik bang dat ik hem afschrik als ik om exclusiviteit ga vragen. Wat is wijsheid?

Beste voorzichtige: Jij bent een stuk jonger dan ik, maar blijkbaar is het nog steeds zo dat vrouwen het initiatief in een relatie aan de man overlaten. Door hem te vragen ‘waar de relatie heen gaat’ geef je hem het voortouw dit voor jullie te bepalen. Je vindt hem heel leuk en wil graag exclusiviteit. Wees dus eerlijk en vertel hem dit, het is immers een groot compliment voor hem. Blijf niet passief uit angst dat je hem afschrikt, maar ga ervoor.

Samen met Wills praten? Praktijk in Alkmaar: www.beter-samen.nl