Hello Mrs Robinson

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Ik ben een vrouw van 53, nooit getrouwd, fit en gezond, jong van geest en vaak hoor ik dat ik aantrekkelijk ben. Tot nu toe heb ik de ware nog niet gevonden. Maar zes maanden geleden heb ik een intelligente, interessante man ontmoet waarmee het wederzijds enorm klikte Ik word met de dag verliefder. Het probleem is dat hij 19 jaar jonger is dan ik. Voor mij is dat slechts een cijfer, want ik voel geen leeftijdsverschil als we samen zijn. Maar mijn vrienden zijn in alle staten: hij zou mijn zoon kunnen zijn en ze verwachten unaniem dat het geen stand zal houden.

Het is inderdaad zo dat hij me heeft verteld dat hij uiteindelijk een leven wil met vrouw en kinderen. Dat zal dus niet met mij zijn, want ik ben daarvoor te oud. Ik begrijp zijn toekomstwensen, maar ik wil heel graag genieten van wat we nu hebben. Vind je het verkeerd dat een vrouw van mijn leeftijd zich zo gedraagt?

Beste Mrs. Robinson: Nee hoor, je bent geen Mrs. Robinson (voor de jongeren onder ons: uit de film ‘The Graduate’). Die begon op middelbare leeftijd een affaire met een 21-jarige jongeman, nadat ze hem vakkundig verleid had. Jouw vriend is een dertiger en dus heel goed in staat een gezonde, niet afhankelijke relatie aan te gaan. Hetzelfde geldt voor een vrouw van 53. Er is dus niets verkeerds aan jouw keuze om deze man te daten. Een man in jouw positie zou bewondering oogsten.

Je vriend is open en eerlijk geweest over zijn lange termijn wensen. Daarmee heeft hij het tijdelijke karakter van jullie relatie al aangegeven. Dat is het waarschijnlijk waar jouw vrienden zo bezorgd over zijn. Maar het is aan jou en niet aan je vrienden om te bepalen of je daarmee om kunt gaan. Kun je je overgeven aan jullie liefde als je weet dat er een einddatum aan zit? En als je dat probeert weg te denken, zal dat de dynamiek tussen jou en je vriend niet beïnvloeden?

En toch, hoe uniek is de liefde op latere leeftijd en ik hoop dat jij jezelf dat ook gunt zonder teveel zorgen over hoe anderen daar mee omgaan.

Samen met Wills praten? Nu ook praktijk in Bergen: www.beter-samen.nlReport this

Published by