Vriendin wil mijn zoon niet

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Mijn nieuwe vriendin heeft het uitgemaakt omdat ze, zoals ze zelf zegt, het toch lastig vindt dat ik al een zoontje van 6 jaar heb. Dat is raar, want toen we elkaar ontmoetten zei ze dat het geen rol speelde. Hij is om de week bij mij, en we hadden het zo geregeld dat zij hem in de zes maanden dat we een relatie hadden maar twee keer heeft ontmoet. Ze wilde het rustig aan doen, ook voor mijn zoontje, en eerst zeker zijn van onze relatie. Ze nam wel cadeautjes voor hem mee en ik had de indruk da ze van kinderen hield. Tussen ons ging het heel goed, dus ik ben verbaasd en vind het heel jammer dat ze deze beslissing heeft genomen. Ze had de laatste tijd veel stress vanwege de ziekte van haar moeder en ik denk dat dat ermee te maken heeft dat ze alles en iedereen ontloopt nu. Ik hoop dat ik haar nog van gedachten kan doen veranderen. Graag advies, Wills?

Beste Vriend met Zoontje: Jammer is zoiets als de liefde na een vliegende start toch op een dood spoor komt. In het ideale geval was er sprake geweest van 2 relaties hier. Een tussen jou en je vriendin en een tussen jouw vriendin en jouw zoon maar om haar moverende redenen is het anders gelopen.

Neem haar vertrek serieus. Het gaat niet over stress vanwege haar zieke moeder of de verbroken toezegging ‘dat  jouw zoon geen rol speelde.’ Het is wat er kan gebeuren als je langzaam aan doet in het begin van de relatie.

Zij heeft met je gedated, was zich ervan bewust dat jij een kind hebt en voelde zich daar -blijkbaar- toch ongemakkelijk bij. Het was integer van haar het rustig aan te doen, om je beter te leren kennen alvorens een band op te bouwen met jouw zoon. Hoe eerlijk ook dat ze haar twijfels met jou heeft gedeeld in een vroeg stadium in plaats van holderdebolder met oogkleppen op door te gaan en je zoon daar in mee te sleuren. Door de knoop tijdig door te hakken heeft ze jou en jouw zoon zonder teveel kleerscheuren losgelaten.

Haar manier van doen is te prijzen en suggereert dat ze een goede, oprechte vriendin was, hoe pijnlijk dat nu ook is. Wonden likken, beste vader, en blijf goed voor zoonlief zorgen want hij kan zoiets nog lang niet overzien, maar jij wel.

www.beter-samen.nl Ook voor vaders en zonen in Heiloo, Hart & Ziel  Sluijsweijdt 9.