Stilte na de eerste date

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks. Ik heb twee weken gewacht en toen de hoop opgegeven nu de vogel gevlogen lijkt. Toch teleurstellend om te worden ‘geghost’ door iemand met wie ik dacht een klik te hebben. Hoe kan ik me dit niet persoonlijk aantrekken?

Beste Wandelaarster: Er zijn wel 10 redenen te bedenken waarom het stil blijft die allemaal niets met jou te maken hebben. Problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je ‘gedoe’ niet persoonlijk opvat. Misschien ligt hij in coma, is zijn broer uit Australië op bezoek of zoekt hij ‘geel’ en ben jij ‘oranje’. Wees aardig, iedereen die je ontmoet voert een strijd waar je niets van af weet. Vaak is uitgerekend datgene wat je niet wilt zeggen tegen iemand die je leuk vindt, precies dat wat juist wél gezegd moet worden. Niet eenvoudig omdat jij wellicht, wie niet?, bang bent weer gekwetst te worden, of dat je een blauwtje gaat lopen. Verontschuldig je niet voor je gevoelens, hoe ongemakkelijk het ook is als ze niet beantwoord worden. Zeggen wat je wilt, laat zien dat je lef hebt en zelfvertrouwen en bereid bent daarover te communiceren. Wees een badass. Bel of app hem, zeg dat je dating vaardigheden wat roestig zijn omdat je ze al lang niet meer gebruikt hebt en je niet weet hoe deze stilte te interpreteren. Als hij niet of terughoudend reageert weet jij genoeg.

Wat betreft jouw strijd, Wandelaarster, wees optimistisch. De eerste date was leuk! Jammer dat er geen vervolg kwam (wie weet), maar als er één man op deze wandel-app is waar je goed mee kon opschieten is het geen onredelijke gedachte dat er waarschijnlijk meer zijn waar een eerste date net zo leuk mee kan zijn. Die wél worden vervolgd. Er is altijd wel ergens een vogel die zingt.

www.beter-samen.nl Amsterdam, Heiloo, Texel