Hij bleek behoefte te hebben aan sexuele contacten buiten onze relatie.

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Met mijn ex had ik een gecompliceerde verhouding. Hij bleek behoefte te hebben aan seksuele contacten buiten onze relatie, en dan met name met transgender prostitués. Dat heeft hij lange tijd voor me verzwegen en kort nadat ik erachter kwam heb ik de relatie verbroken. Via via hoorde ik dat hij weer een vriendin heeft en dat hij  met tussenpozen in dezelfde nachtclubs gesignaleerd wordt. Ik vermoed dat zijn huidige vriendin van niets weet. Zal ik het haar vertellen? Als ik het veel eerder had geweten was ik nooit iets met hem begonnen.

Beste ex van vreemdganger met sekswerkers: Dat hangt er van af (lijk wel een advocaat!). Eerst de voor en tegens in kaart brengen. Tegen, want het zijn hun zaken en daar bemoei je je niet mee. Voor, dat het om transgenders gaat is niet relevant maar het overspel wel want hij maakt misbruik van haar vertrouwen. Tegen, want misschien is ze allang op de hoogte, kent hij haar uit dat circuit en heeft ze er geen problemen mee. Tegen, de ex van je vriend is wel de laatste van wie je zoiets wilt horen. Hij zal het zeker ontkennen en jij wordt weggezet als de jaloerse ex die loopt te stoken. Tegen, want je kunt het niet bewijzen. Voor, bericht kan ook anoniem.

Voor, want ze loopt het risico op een soa, al zijn professionals doorgaans voorzichtig. Tegen, als je motieven onzuiver zijn; kijk mij eens moreel hoogstaand zijn en zooo blij dat ik van hem af ben. Tegen, misschien had jij het graag geweten maar ook de boodschapper vermoordt.

Tot zover nu, beste ex van, hoor graag jouw input. Wat blijft is dat jouw ex, met het  belang van zijn vriendin voor ogen, zelf de keus zou moeten maken. Dat zou je hem direct voor kunnen leggen. Met de toevoeging dat mocht je haar ooit toevallig tegenkomen, en de situatie is er naar, je haar zult vragen of ze iets wil weten uit jullie tijd samen. En je bedoelt niet dat je van hem geleerd hebt dat je de stekker uit het stopcontact moet halen als het onweert. 

www.beter-samen.nl Relatietherapie Amsterdam, Texel, Heiloo