Online daten

Wills Langedijkcolumn

Beste Wills: Mijn vorige relaties heb ik (vrouw, 63) leren kennen tijdens mijn opleiding, op mijn werk, of tijdens een gezamenlijke activiteit. Het elkaar leren kennen verliep dan heel natuurlijk en tegen de tijd dat we alleen iets ondernamen voelde dat heel gewoon. Daarom vind ik online daten zo ingewikkeld.

Vorige maand heb ik iemand leren kennen via een datingsite. Hij is heel aardig en op papier de ideale partner. Maar in het echt deed hij me niets. Ik durf hem nog niet af te schrijven maar aan de andere kant wil ik hem ook niet aan het lijntje houden, omdat ik bang ben alleen te blijven. Eerlijk gezegd zoek ik naar excuses om hem niet beter te leren kennen: hij is een avondmens, hij heeft rare tanden en leest geen Engelse literatuur. Ondertussen appt hij me meerdere keren per dag waar ik zenuwachtig van word aangezien we elkaar nauwelijks kennen. Help me!

Beste Zenuwachtig: Iets nieuws proberen is goed, maar je hoeft niets te forceren. Halfslachtig blijven hangen omdat je bang bent alleen te blijven is een slecht idee. Je bent geen groentje: van je vorige relaties zul je wel het een en ander geleerd hebben. Dat je immuun bent voor zijn charmes, zou voor jou een krachtig signaal moeten zijn. Voorts vertelt je intuïtie je haarfijn dat zijn vele appjes teveel zijn. Ik heb met de man in kwestie te doen- zijn tanden!-, maar je bent niemand een tweede date verschuldigd. Stuur hem een beleefd doch helder berichtje: “Ik zou het hierbij willen laten”.

Online dates willen vaak te snel. Het is goed dat hij dat ook beseft. Jij wilt mensen leren kennen voordat je gaat daten- prima! Zelfs als je de laatste persoon op aarde bent die er zo over denkt want het is jouw leven.

Je ben online gaan daten omdat je niemand tegen kwam op je werk, opleiding  of andere activiteiten, wat niet ongebruikelijk is. Kom jezelf nu halverwege tegemoet: ga online weer op zoek naar een passende kandidaat en doe het rustig aan vanaf daar.